Rasy - elfové

Obsah článku:

Schopnosti elfů

Všichni elfové mají vrozený dar ovládání magie a vidí velmi dobře v šeru. Pohybují se s ladností a smyslem pro rovnováhu a své okolí, jakého může dosáhnout jen málokterý smrtelník. Jsou velmi všímaví a mají neuvěřitelně ostrý zrak i sluch.

Elfové jsou nečekaně odolní vůči chladu i horku. Mají rasový bonus +2 k hodům na záchranu před efekty ohně i chladu. Nespí, odpočívají sněním s očima dokořán, ale myslí vzdálenou pozemským strastem a bědám. Jsou proto imunní vůči všem efektům spánku.

Psychická odolnost (zvl): Elfové jsou velmi odolní vůči všem kouzlům, které přebírají vládu nad jejich myslí ve prospěch někoho jiného, např. kouzla očaruj a všechny podobné efekty. Při hodech na záchranu před nimi mají rasový bonus +4 k hodu.

Rezistence (nad): Elfové dokáží použít magickou energii ke zvýšení své rezistence vůči nejrůznějším formám útoku. Okamžitou akcí za cenu 1 bodu many získá elf rasový bonus +4 k hodům na záchranu do začátku své příští akce. Za kolo může postava udělat jen jednu okamžitou akci, na níž vydává své body many.

Nasycení (nad): Elfové dokáží své tělo živit i bez vody a potravy. Pokud vydá 1 bod many, elf nemusí 24 hodin jíst ani pít. Pokud nemusí, tak to nečiní, avšak právě díky této své schopnosti jsou ve válce a v případě potřeby schopni se přesunovat jakýmkoliv terénem na libovolnou vzdálenost i ve velkém počtu a bez kolon se zásobami.

Pohled na druhou stranu (nad): Elfové dokáží svým zrakem dohlédnout až do sféry Stínu, když se na to soustředí. Pokud vydá 1 bod many a věnuje na to standardní akci, elf vidí své okolí tak, jakoby se nacházel ve sféře Stínu. Toto vidění trvá tolik kol, kolik má úroveň postavy. Pokud elf chce, může to kdykoli během té doby volnou akcí ukončit a zrakem se navrátit do svého světa.

Postavy elfů nemohou být zlé.

< Schopnosti všech elfů >
Elfové ve Středozemi Noldor
Napsal Rytíř 10.03.2007
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 83 příspěvků.
ČAS 0.11741399765015 secREMOTE_IP: 34.205.246.61