Rasy - lidé

Obsah článku:

Meddědovci

Meddědovci žijí v lesnatých podhůřích na východní straně Mlžných hor, a také v údolích řeky Anduiny blízko Temného hvozdu. Jsou to vysocí, mohutně stavění lidé. Mají husté, dlouhé tmavé vlasy, tmavé oči a snědou pleť, bývají hodně zarostlí. Nepoužívají žádná jezdecká zvířata, protože se to nehodí v krajině, kde žijí a navíc jsou na ně většinou příliš velcí a těžcí. Ve svých rodných lesích a kopcích se velmi dobře vyznají, každý z nich je schopen v nich přežít i bez pomoci a zásob. Jsou velmi vytrvalí, svou hornatou, zalesněnou krajinou se dokáží přesunovat obdivuhodnou rychlostí.

Všichni se učí bojovat těžkými vrhacími zbraněmi a svými oblíbenými sekerami. Jen zřídka nosí štíty, všichni jsou však zvyklí nosit zpevněnou koženou zbroj. Ve své rodové zbroji – okované kožené zbroji – se díky tomu cítí stejně pohodlně, jako obyvatelé měst ve svých svátečních šatech.

Meddědovci jsou lovci a bojovníci, vybírají si dovednosti sloužící k přežití v divočině a boji se skřety a jinými nestvůrami. Jejich ženy jsou proslulé léčitelky, řada jich uctívá Yavannu; některé mají přímo magickou moc. Magie mezi muži je velmi vzácná.

Meddědovci nejsou nikdy vyloženě zlí, jsou velmi upřímní (v očích lidí z měst až naivní) a nemají v lásce zloděje. Mají velkou sílu a jsou odolnější než lidé, nejsou však tak sebejistí, panovační a hezcí, jako oni. Jsou málomluvní a nepříliš přívětiví, takže vzbuzují dojem, jakoby byli necitelní a zlí.

Meddědovci jsou tak velcí, že jejich muži daleko dosáhnou v boji a je velmi těžké s nimi zápasit. Nenávidí skřety a útočí na ně od pohledu. Během staletí bojů s nimi se od nich naučili nečekaně dobře skrývat a plížit se.

Jejich rodovou zbraní je bitevní sekera. Nechávají si jí obvykle vyrábět na míru, protože s ní mohou bojovat pouze postavy vysoké a silné. Její kvality viz Nové zbraně, pro meddědovce je to válečná zbraň. Pro boj na dálku používají nejčastěji těžká kopí a oštěpy.

Číst a psát se každý meddědovec musí naučit tím, že na to dá 2 body dovednosti.

-----

Souhrn

Síla +2, Odolnost +2
základní rychlost je 30 stop
zdarma odbornost Zacházení se sekerou (všemi typy), Zacházení s lehkými zbrojemi a Rozložitost
rasový bonus +1 k hodu na útok na skřety, zbraní nablízko i na dálku
rasový bonus +2 na ověřování Odolnosti ve všem, kde je ve hře vytrvalost, navíc potřebují spát asi o třetinu méně než lidé
rasová odbornost Dítě lesa
v lesnatých a/nebo kopcovitých a hornatých oblastech mají rasový bonus +2 na ověřování Skrývání a Tichého pohybu
dokud jsou lehce naloženi a nemají těžší než lehkou zbroj, meddědovci se mohou lesem a kopcovitou krajinou pohybovat beze ztráty své rychlosti (pokud se však prodírají houštinami, trním apod., jsou jím normálně zraňováni)
kvůli své velikosti a obecnému postoji k věci mají postih -3 na ověřování Jezdectví a -2 na ověřování Diplomacie
oprava úrovně +1

< Meddědovci >
Popis lidí
Napsal Rytíř 10.03.2007
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 1 příspěvek.
ČAS 0.085357904434204 secREMOTE_IP: 3.215.183.194