Bestiář - vlci

Obsah článku:

Vrrk

Nejstrašnější na těchto netvorech není jejich velikost a síla, ale zlovolná inteligence, která jim čiší z rudě žhnoucích očí. Slouží skřetům jako spojenci i jezdečtí tvorové, čímž z nich dělají protivníky, s nimiž je nutno v boji počítat.
Vrrci jsou velcí šedí nebo černí vlci, potomci dávných netvorů Morgotha, vlků větších než byli koně a silnějších než leckterý drak. Nejvíce jich v současné době žije v doupatech na východní straně Mlžných hor, u severních průsmyků vedle Temného hvozdu. Přišli sem spolu se skřety, svými spojenci v trvalé bitvě proti elfům a svobodným lidem. Další žijí a postupně se množí v Mordoru.
Jsou inteligentní, i když ne velmi; dokáží ale mluvit, podivnou hrdelní řečí vlků. Řada vrrků rozumí Černé řeči, jejich vůdci dokáží dokonce vyloudit srozumitelná slova v Obecné mluvě. Se skřety je spojuje nenávist k elfům a svobodným lidem a strach ze Saurona.
Vrrci obvykle žijí a loví ve smečkách. Nejčastěji loví velké býložravce, i když pokud si mohou vybrat, nejvíce si pochutnají na lidském mase. Vrrci dokáží stopovat lidskou kořist celé hodiny nebo i dny, než na ní zaútočí; k útoku si vybírají tu nejvhodnější dobu a místo (např. dobu těsně před svítáním).
Typický vrrk má šedou nebo černou kožešinu, je dlouhý 5 stop a vysoký 3 stopy v kohoutku. Váží 300 liber.

Střední magický netvor

Vitalita: 4k10+8 (30)
Iniciativa: +2
Rychlost: 50 stop (10 čtverců)
Třída zbroje: 14 (+2 Obr, +2 přirozená), dotyk 12, zaskočený 12
Základní útok/Zápas: +4/+7
Útok: Kousnutí +7 nablízko (1k6+4)
Úplný útok: Kousnutí +7 nablízko (1k6+4)
Rozměr/Dosah: 5 stop/5 stop
Speciální útoky: Podražení
Speciální atributy: Vidění v šeru, vidění ve tmě, čich
Záchranné hody: Výdrž +6, Reflexy +6, Vůle +3
Vlastnosti: Sil 17, Obr 15, Odl 15, Int 6, Mdr 14, Cha 10
Dovednosti: Naslouchání +6, Přežití +2*, Skrývání +4, Tichý pohyb +6, Všímání +6
Odbornosti: Ostražitost, Stopování, Zaměření na zbraň (kousnutí)
Prostředí: Mírné pláně
Organizace: Samotář, pár nebo smečka (6-11)
Nebezpečnost: 2
Poklady: 1/10 mincí; 50% zboží; 50% předměty
Přesvědčení: Obvykle neutrálně zlé
Zlepšení: 5-6 VT (Střední); 7-12 VT (Velký)
Oprava úrovně: +1 (kohorta)

Páry nebo smečky při lovu větší zvěře spolupracují, osamocení vrrci se obvykle spokojí s menší kořistí. Všichni pak s oblibou používají taktiku udeř a uteč, kterou svou kořist unavují. Většího protivníka smečka obvykle obklíčí: Každý vrrk na něj postupně útočí a hned se stáhne, dokud není tvor vyčerpán, v kterémžto okamžiku se na něj smečka vrhne, aby ho zabila. Pokud začnou být netrpěliví nebo mají velkou početní převahu, vrrci se pokusí protivníka držet.
Stržení (zvl): Vrrk, který zasáhne kousnutím, se může pokusit protivníka srazit k zemi (oprava +3 k ověření) volnou akcí bez toho, že by musel provádět útok dotykem nebo tím provokoval k příležitostnému útoku. Pokud se pokus nezdaří, protivník nemůže reagovat podražením vrrka.
Dovednosti: Vrrci mají rasový bonus +1 na Naslouchání, Tichý pohyb a Všímání, dále rasový bonus +2 na Skrývání. Mají rasový bonus +4 na ověřování Přežití, když stopují pomocí čichu.

< Vrrci >
Úvod Démoni noci
Napsal Rytíř 22.04.2007
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 2 příspěvky.
ČAS 0.14275407791138 secREMOTE_IP: 18.117.182.179