Kouzla Středozemě

Nová kouzla používaná ve Středozemi.
Napsal Rytíř

Magie ve Středozemi je trochu jiná, než na ostatních světech Dnd. Je vzácná pro kohokoliv s výjimkou elfů; a ti ji mnohem více než v boji využívají v každodenním životě, kterému tím dodávají onu pro smrtelníka takřka nedosažitelnou lehkost a pohodu. Popíši zde některá z kouzel, jimiž elfové vládnou a díky nimž je pro každého návštěvníka tak příjemné pobývat v jejich sídlech.

Elfí kouzla

Kouzla s popisem "elfí" se mohou naučit a sesílat pouze elfové nebo Přátelé elfů. U jiných postav je to silně nepravděpodobné - někdo z elfů se totiž musí uvolit to postavu opravdu naučit, protože jejich kouzla vyžadují vysokou úroveň podvědomé spoluúčasti sesílatele na působení kouzla po celou dobu jeho trvání.
Pro všechna elfí kouzla působící na prostor fungují jinak, když jsou seslána v místě, které jejich sesilatel považuje za svůj domov. Každý sesilatel může mít v jednom okamžiku jen jedno takové místo. Je to místo, které dobře zná a miluje ho, cítí se tam dobře a bezpečně. Pomocí své vůle svůj vztah k němu posílí takovým způsobem, že tam pak jeho magie působí silněji a déle, než kde jinde. Pokud se tomu nebrání, tato vazba mezi sesilatelem a nějakým místem se vytvoří během jednoho dne a sesilatel stojí 500 ZK.
Jakmile si sesilate najde jiný domov, vazba se starým místem se přeruší, a i když mu to místo už nikdy nebude lhostejné, jeho kouzla tam mají normální platnost.
Rozsah území, které sesilatel považuje za svůj domov, záleží na jeho pohledu na věc a také na moci, kterou má. Obvykle to bývá jen jeho dům a nejbližší okolí, případně území nějak jednoznačně ohraničené a jmu patřící. Pokud DM potřebuje čísla, tak maximum je kruh o poloměru tolika mil, kolik je jeho úroveň :)
Všechna kouzla působící na prostor trvají v jeho domově dvakrát tak dlouho, než obvykle. Kouzla, která mají jako místo seslání "domov", trvají, dokud se sesilatel nachází v hranicích svého domova a vztahují se na celé jeho území. Pokud svůj domov opustí, trvají pak ještě tolik dní, kolik je jeho úroveň.

Domácí pohoda

Vymítání [elfí]
Úroveň: Sesilatel 1
Složky: V, P
Doba sesílání: 1 minuta
Dosah: krátký (25 stop + 5 stop/2 úrovně)
Oblast: domov
Záchranný hod: není
Magická odolnost: ne

Sesláním tohoto kouzla naplníš nějaký prostor domácí pohodou a klidem. Kdokoliv do něj vstoupí, uvolní se podobně, jako by přišel k sobě domů. Cítí se zde v bezpečí, únava z něj spadá a on má chuť si broukat, zpívat nebo vyprávět s domácími pány nebo jinými příchozími. Veškeré práce související s údržbou domu a domácnosti působí obyvatelům jen poloviční únavu a navíc mají při ověřování svých dovedností na ně situační bonus +2.

Zlé bytosti se takovým místům vyhýbají, protože se tam vůbec necítí dobře; mají postih -1 k hodům na útok a na záchranu.

Domácí štěstí

Vymítání [elfí]
Úroveň: Sesilatel 2

Působí jako domácí pohoda, až na to, že pocit domova je ještě intenzivnější a nápomocná magie je ještě mocnější. Toto kouzlo mění veškeré kritické neúspěchy při práci související s opravou a údržbou domu a domácnosti na obyčejné neúspěchy; nářadí se díky tomu při práci neláme, nedochází k žádným úrazům, apod. Všechny bytosti, které sesilatel považuje za své přátele, nebo je k sobě pozval, mají navíc bonus štěstí +1 ke všem svým hodům na záchranu, které provádí v dané oblasti.

Zlé bytosti zde mají postih -2 k hodům na útok a na záchranu.

Napsal Rytíř 04.10.2007
Zaslat reakci na článek
Velikost okna: [1] [2] [3]
Tagy:
Vaše IP adresa není z "bezpečných" adres. Příspěvek se odešlou pouze se správně opsaným kódem. Pokud nechcete opisovat kód, můžete se přihlásit (pokud nemáte účet, nejprve se zaregistrujte), nebo nám poslat informaci na PM a my Vaši IP adresu přidáme.
ČAS 0.15271520614624 secREMOTE_IP: 3.86.235.207