Rasy - elfové

Obsah článku:

Sindar

Sindar, neboli Šedí elfové, nejsou sice tak mocní a zruční, podobají se ale Noldor svou láskou k učenosti a též tím, že se nevyhýbají boji. Jsou však sličnější (i když křehčí) než oni a všichni umí nádherně zpívat. Ze všech Mocností Ardy mají nejraději Elbereth, překrásnou Vardu, Paní hvězd. Všichni Sindar mají poetickou duši a umí nádherně zpívat; mohou se již na první úrovni naučit jazyk Eldar, prastarou řeč kouzel, jazyk Vznešených elfů.

Jsou to dobří šermíři - všichni umí bojovat s libovolným mečem, a to i když nejsou válečníci. Bojují obvykle zbraněmi s čepelí (v oblibě mají zejména dlouhé meče a šavle), vrhacími zbraněmi (kromě sekery) a luky. Nemají žádnou typickou, rodovou zbraň; záleží na vkusu každého sindarského elfa, která zbraň mu nejvíce vyhovuje. Dávají však přednost meči a velmi často se kryjí štítem. Vyrábí si velmi dobré drátěné košile (i když ne tak dobré, jako jsou ty, která mají jejich knížata ještě z dob Prvního a Druhého věku světa a válek s Temným) a nosí je vždy, když se vydávají mimo svůj domov.

Tito elfové jsou velmi čestní a nikdy nelžou - mají dokonce problémy i jen neříkat pravdu, tedy nechat někoho v mylném přesvědčení o pravé povaze věcí či událostí. Jsou nezávislí, milují svobodu a volnost - jestliže je někdo uvězní, odmítají jíst i pít a umírají.

-----

Souhrn:

Obratnost +2, Moudrost +2, Charisma +2
základní rychlost je 30 stop
zdarma odbornost Vlohy pro magii a 2 bonusové body many navíc
imunita vůči kouzlu spánek a očaruj a podobným efektům
nadpřirozená schopnost Nasycení a Rezistence
nadpřirozená schopnost Pohledu na druhou stranu
vidění v šeru; elfové vidí dvakrát dál než lidé ve světle hvězd, při měsíčním svitu, ve světle pochodně a podobném nedostačujícím osvětlení; vidí při něm i barvy a podrobnosti v okolí
Zacházení s libovolným jednoručním mečem; navíc umí zacházet se všemi typy luků
rasový bonus +4 na ověřování Rovnováhy, Všímání, Naslouchání, Prohledávání, Skrývání, Tichý pohyb a Umění (zpěv)
rasový bonus +4 k hodům na záchranu před kouzly a efekty ovlivňujícími mysl, a kouzly a efekty strachu
oprava úrovně +2

< Sindar >
Noldor Lesní elfové
Napsal Rytíř 10.03.2007
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 83 příspěvků.
ČAS 0.11606597900391 secREMOTE_IP: 52.15.179.139